PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE

The rite of the Womb met Gast blog geschreven door Marieke

The Rite of the Womb, 

Elke keer weer, vind ik het een zegen om deze healing te mogen delen. Wanneer is het gunstig om dit mee te maken? Tijdens een avond workshop wordt de helende energie van “ The Rite of the Womb” doorgegeven. De energie is subtiel maar werkt krachtig door net als de energie van liefde.

Sinds 2014 wordt deze avond al door vele vrouwen over de hele wereld gedeeld om de angst, pijn en stress die wij vrouwen zonder erg blijken op te slaan in het bekken gebied, los te laten. Het gebied van onze creativiteit en scheppingskracht kan hinder ondervinden door de spanning en kwetsingen die wij ervaren, denk maar aan: uitspraken als: je bent maar een meisje, of situaties waarin wij ervaren dat onze sexe ons kwetsbaar maakt. Ongewild zwanger zijn of problemen ondervinden met vruchtbaarheid. Aandoeningen van de vrouwelijke organen, of als jouw lichamelijke integriteit geschonden is omdat je een vrouw bent…..Deze pijn kunnen wij opslaan in dit gebied zonder dat wij ons er van bewust zijn. Ook de energie van onze voormoeders, de vrouwen van jouw moederlijke lijn kunnen nog stress bevatten die jij onbewust van hen hebt ontvangen. Het is gebleken dat de emotionele stress tot 7 generaties terug te vinden is in onze DNA. Deze emotionele spanning hoeft niet eens te worden benoemd, om toch een negatief effect te hebben in ons leven.

Rite of the womb

Wij willen met hulp van “The Rite of the Womb” de energie van heling doorgeven, zodat jouw energie en jouw voormoederlijke lijn wordt mee behandelt. Door deze energie stopt bij jou de automatische opslag van stress, pijn en angst in de baarmoeder.. Jij kunt door deze avond mee te maken de bewustwording ontvangen dat de baarmoeder geen plek is om pijn en angst op te slaan, maar dat de baarmoeder een plek is van creatie en geboorte van leven.

Onze baarmoeder is onze tempel. Dit gebied is sacred. ( ik ken hier geen goed nederlands woord voor, daarom kies ik voor het engelse sacred) Wij zijn hier de Innerlijke Godin. Wij kunnen in deze sacred ruimte onze geliefde uitnodigen om ons samenzijn te vieren in Liefde.

Deze avond organiseer ik samen met Karin Kagenaar van Hartenwens. De volgende Rite of the Womb hebben wij op 26 mei in Wageningen gepland, in Duivendaal 7. Voor meer info klik dan hier Via de link kun je ook meteen de tickets aanschaffen.

Van van verschillende van onze cursisten hebben wij hele mooie feedback ontvangen zoals: 

* Het was een hele bijzondere, liefdevolle avond. Dank jullie wel lieve vrouwen.                              * Ik merk dat ik mij veiliger voel in mijzelf, ook als ik buiten in het donker ben                                * Ik weet niet precies wat er is gebeurd maar er is daadwerkelijk wat geshift in mijn energie
* Het was het laatste stukje wat ik nodig had, ik voel me nu geheeld, zo fijn. De volgende dag werd ik ongesteld, voor het eerst sinds lange tijd zonder pijn.
* Ik wil even melden dat ik na mijn deelname aan de Rite van september, onverwachts snel, zwanger ben geworden. Het gaat heel goed. Dank je wel!
* Het was heel fijn en waardevol hoe jullie ons begeleiden. Ik heb mogen ervaren dat ik de Godin in mijzelf draag en daar altijd toegang toe heb.

Ook hebben we een review mogen ontvangen van Marieke van Riel. Zij is Luisterkindwerker en schrijver. Graag wil ik Marieke van Riel aan het woord laten:


The Rite of the Womb

‘Een rode roos en levend water uit je omgeving meenemen’, stond er in de uitnodiging. Wat we ermee gingen doen vanavond, bij The Rite of the Womb, dat wist ik niet. Dat het iets bijzonders zou zijn, dat voelde ik wel. Daarom zat ik op mijn hurken tussen de takken en bladeren, aan de rand van een plas water in het bos. Ik wilde dít water meenemen. Van hier, mijn lievelingsplek vlakbij huis waar ik vaak wandel om te aarden of de dag los te laten. Het water was bevroren, maar gelukkig lag er nog sneeuw. Heldere, onaangetaste witte sneeuw. Ik liet het door mijn handen gaan en deed het in mijn flesje. Op naar een bijzondere avond.

The Rite of the Womb is een ritueel van de Munay-ki. Het is door hen doorgegeven om in deze tijd de aarde te verlichten met meer vrouwelijke energie. Met het ontvangen van The Rite, helen we onszelf, maar ook onze hele vrouwelijke lijn. Dus onze moeder, de moeder van onze moeder, onze dochters en iedere vrouw die daar voor en na komt. Het idee is dat we veel angst en pijn opslaan in onze buik, onze baarmoeder. Terwijl dit eigenlijk een plek mag zijn van liefde, aandacht en creatie. Een plek die gezien mag worden als een tempel, een plek om te koesteren.

Die avond. Ik zit op mijn matje en keek om me heen. Het is een grote groep vrouwen, jong en oud door elkaar. In het midden van de zaal staat een vaas met daaromheen symbolische spulletjes. Stenen, beeldjes, kristallen en schelpen. Mijn oog valt meteen op het Mariabeeld. Er liggen ook kaarten die de fases van de maan en de vrouw symboliseren.

Onze roos mogen we naast een vaas op het altaar leggen. Ons water mag in de lege vaas. Na een uitleg over The Rite en de avond, nemen Karin en Sandra ons mee in een visualisatie, naar een prachtig eiland in de mist. Op dat eiland is een grote groep wijze vrouwen uit de jungle, die ons ontvangt en uitnodigt te voelen wat we niet meer nodig hebben. Daarna zwaaien ze ons uit. Weer terug in het hier en nu schrijven we dat op een papiertje, dat we in de vaas met ons water gooien. Van Karin en Sandra krijgen we een kristal, een rozenkwarts. Om thuis de energie van deze avond te kunnen blijven voelen.

Ik heb geen idee meer wat er precies op mijn briefje stond, en dat verbaast me niks. Het ritueel dat daarna volgde was namelijk zó krachtig! Een voor een mochten we naar Karin en Sandra komen, om The Rite te ontvangen. Eerst pakten zij de energie op uit het Universum, en zeiden zij de woorden die erbij hoorden. Daarna legden ze hun handen op onze onderrug en buik, en herhaalden ze de woorden. Daarna mochten wij het herhalen, met de handen op de buik.

Ik stond daar, bij het altaar met die kaarsen en ik voelde: dit is hét moment om weer een stap dichter bij mijn kern te komen. Ik ga loslaten wat ik niet meer nodig heb en wel nú. Ik zuchtte eens diep en liet mijn aandacht naar mijn voeten zakken. Ik hoorde Karin en Sandra The Rite uitspreken. Daarna herhaalde ik de krachtige woorden:

My womb is not a place to store fear or pain. It’s a place to create, and give birth to life.

Een diepe zucht volgde. En de tranen. Ze kwamen uit mij, van heel erg diep. Ik voelde angst en pijn van mijzelf. Om het kindje dat ik ooit verloor in een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Maar het voelde ook alsof de pijn niet alleen van mij was. Ik voelde dat het van mijn moeder was, en weer van haar moeder en weer van haar moeder… ik voelde zelfs de pijn van alle vrouwen met een kinderwens die ik help in mijn eigen praktijk. En ik voelde nog meer, veel meer. Het leek zelfs alsof er van alles rond mijn nek werd gehaald, waardoor ik beter kon ademen en écht rechtop kon gaan staan.

Karin en Sandra begeleiden me vol liefde en aandacht, ze hielpen me in contact te blijven met de aarde én met mijn hart. Na een tijdje voelde ik dat het klaar was. Ik deed mijn ogen open, keek hen dankbaar aan en zuchtte eens diep. Wat een reis.

Bij iedereen ging het anders. De een liet een traan, de ander helemaal niet. Maar de kracht die in de lucht hing, die echte liefdevolle vrouwenkracht was voelbaar. Na afloop mochten we de blaadjes van onze roos in de vaas met briefjes en water gooien. Met onze intentie in gedachten.

De dag na The Rite werd ik onverwacht ongesteld, eerder dan normaal. Voor het eerst sinds lange tijd had ik geen last van pijnen in mijn buik. Ik voelde me opgeruimd en sterk. Keek naar mezelf in de spiegel en zag hoe mooi ik ben. Van binnen en van buiten. Ik voelde nieuwe plannen in mij opborrelen, maar ook rust. Rust met wat zich die dag aandiende. Ik wist het zeker: er is weer een laag angst van mij af gevallen door The Rite. Mijn hart en buik voelen gevuld met hoop en vertrouwen. Op alles wat ik voel en diep van binnen weet. In verbinding met alle energie, mannelijk én vrouwelijk, op deze mooie aarde.

Marieke van Riel werkt in haar praktijk. Zij helpt kinderen en volwassenen de weg naar het licht in henzelf opnieuw te vinden. Ook helpt ze wensouders bij hun kinderwens. Meer info kun je vinden op haar site: www.windkrachtmee.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn leven mijn gezondheid

Een korte introductie van mijn manier van werken met Natuurgeneeskunde en met Engelen is inmiddels uitgezonden op RTL4 in Mijn leven mijn gezondheid