PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE

KaSa of Choice, tips voor voeten en meer


Mag ik even voorstellen?
KaSa of Choice: een Samenwerking van Karin Kagenaar en Sandra Banse
Wie zijn wij en wat doen wij samen?
Karin: werkt vanuit haar praktijk en gebruikt hiervoor verschillende natuurgeneeskundige methodes en werkt graag met zwangere, (wens)ouders en hun baby. Daarnaast geeft zij allerlei workshops en cursussen aan deze groep.
Sandra: Ik geniet ervan om in mijn praktijk (Totaal Balans Praktijk Natuurgeneeskunde in Ede) te werken cursussen te geven om daarmee bij te dragen om je authentieke zelf te ontplooien. Ik help je om te ont stressen in je lichaam, je leven, je werk en relaties. Daarvoor heb ik vele verschillende methodes in huis, zoals Totaal Balans Natuurgeneeskunde, Energetisch werk en Engelenwerk. Ik kijk met jou, welke het beste aansluit bij jou nu, in deze fase van je ontwikkeling. Stress versterkt alle klachten ook lichamelijk. Wie zou jij zijn zonder deze klachten? Wat kan jij, vrij hiervan creëren en actualiseren? Wat is er mogelijk voorbij aan jouw verwachtingen? Stel je eens voor dat je leven leuk zou zijn en je ervan geniet?
Karin en ik werken graag samen, doen dat al een paar jaar en merken dat wij elkaar aanvullen en stimuleren. Onze tomeloze enthousiasme om meer plezier en gemak te brengen in andermans (en ons eigen) leven delen we in onze cursussen en workshops, zoals Access Bars en Rite of the womb o.a.

Op de agenda staat ondertussen 2 Cursussen en we hebben weer mooie locaties gevonden:


21 september 2019 Access Bars Cursus in Vught, Landgoed Bleijendijk
23 november 2019 Access Bars cursus in Wageningen, in een monumentaal pand, in een sfeervolle ruimte.
Heb je interesse, meld je dan aan bij Karin@hartenwens.info of bij mij sandra@totaalbalans.net.
Je ontvangt dan alle praktische informatie met alle gegevens van deze dag. Gaat je voorkeur uit naar het leren in een kleine setting van een groepje van 2 of 4 mensendan kun je ook bij mij persoonlijk terecht voor een cursus.  Lukken bovenstaande data niet, informeer dan naar de andere mogelijkheden. Heb je nog geen ervaring met deze methode en wil je ervaren hoe dat is?  Leg contact met mij en maak hiervoor een afspraak. 
Natuurlijk blijf ik ook werken in mijn praktijk Totaal Balans en geef ik ook zelf nog steeds cursussen. Meer daarover binnenkort.

Verder nog een paar tips:
Zo net na de zomer genoot ik ervan om met blote voeten te lopen of op slippers rond te banjeren. Jij misschien ook? Als je droge voeten hebt of juist last van zweetvoeten kun je met de volgende scrub je voeten verwennen. Het is echt gemakkelijk om het zelf te maken.
Daarvoor heb je nodig:

1 eetlepel olie bijvoorbeeld olijfolie kan verzachtend voor droge huid zijn en kan antibacterieel en ontstekingsremmend werken, of amandelolie welke geschikt is voor de gevoelige huid bijvoorbeeld. Ook kokosolie kun je hiervoor kiezen of Jojoba olie kan wat sneller intrekken.

2 eetlepels natriumbicarbonaat of zout

5 druppels lavendel essentiële olie van bijvoorbeeld het merk Volatile

5 druppels teatree essentiële olie van bijvoorbeeld Volatile

Mix deze ingrediënten met elkaar. Het is voldoende voor een 30 ml. glazen potje.
Gebruik:
Neem ongeveer een theelepel voor elke voet en masseer hier de voeten mee en daarna natuurlijk afspoelen. Goed afdrogen en klaar.
Ook fijn voor de handen en om de nagelriemen te verzorgen.
n.b. dit produkt is niet geschikt voor kinderen

Heb je ook last dat je schoenen sterk ruiken? Dan kun je in een glazen sprayflesje van 20 ml vullen met:

20 ml. Wodka en

4 druppels Lavendelolie en

4 druppels Teatree olie

Toepassing: vooraf schudden en spray de binnenkant van je schoenen in en laat deze drogen aan de lucht. Wissel elke dag van schoenen zodat deze goed kunnen drogen. Met de spray verdwijnt hopelijk de geur. Ik heb er in de praktijk al goede ervaringen mee.

Zweetvoeten en klachten van stinkende voeten zijn ook wel een aanwijzing dat er in het reinigend vermogen van het lichaam behoefte aan ondersteuning kan zijn en eventuele vitamine.
Heb je last van hele droge voeten misschien zelfs schilferend of kloven, ook dan kan een bezoek aan mijn praktijk een bijdrage zijn.
Je bent van harte welkom om een afspraak te maken in mijn praktijk.

Nog snel een tip om spinnen die in het herfstseizoen ook graag beschut willen zitten uit huis te weren:

  • Pepermuntolie in wat water mixen, goed schudden voor gebruik en sprayen bij de kozijnen, drempels en eventuele kiertjes, daar waar ze naar binnen kunnen.
  • Citroenschil wrijven op eerdergenoemde plaatsen. Citroenschil bevat veel essentiële oliën en deze komen door het wrijven vrij.
  • Azijn 1 deel met gelijke hoeveelheid water mengen en daarmee in huis sprayen.
  • Cederhout neerleggen. Weert spinnen en motten.
  • Kastanjes doorsnijden en bij kiertjes, donkere plekken, drempels en kozijnen neerleggen. Kastanjes geven vanwege het doorsnijden een stofje af waar spinnen voor weg blijven.

Heb je al een Access Bars cursus gevolgd en heb je interesse in een Barsswap middag of avond? Deze organiseer ik kleinschalig in een fijne ruimte waar we deze heerlijke behandeling kunnen uitwisselen. Afgelopen 23 april kwamen we hier voor het eerst bij elkaar.  Het is fijn om te kunnen oefenen en super natuurlijk om zelf deze behandeling te ontvangen. Heb je belangstelling om uit te wisselen: Leuk, laat het me weten aub. Ik heb plaats voor 6
Heb je nog vragen over de techniek dan kun je deze tijdens de Barsswap stellen. Hoe wordt het nog leuker dan dit?

Fijn week en tot ziens op locatie, in mijn praktijk of via de mail of in Vught of Wageningen.
Warme groet, Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn leven mijn gezondheid

Een korte introductie van mijn manier van werken met Natuurgeneeskunde en met Engelen is inmiddels uitgezonden op RTL4 in Mijn leven mijn gezondheid