PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE

Tips om op een natuurlijke manier insecten in en om het huis te behandelen.

Lig je er ook ’s nachts wakker van: muggen die al zingend duikvluchten uitvoeren en jeukende plekken achterlaten op je huid? Sinds ik een ventilator aan het hoofdeinde van mijn bed aan heb staan die over mijn hoofd naar het voeteneinde van het bed blaast, heb ik er geen last meer van. Ook als ik er later aan denk en 1 mug al zingend bij mijn oren mij wakker maakt, dan nog is het meteen afgelopen. Heerlijk. Ik hoef niet te smeren of geurtjes bij het bed neer te zetten. Gewoon ventilator aan en het is opgelost.
Ik hou er van om natuurlijke manieren te gebruiken in en rondom het huis. Vandaar dat ik wat tips heb verzameld die misschien ook een bijdrage voor jou kunnen zijn.
Vliegen : houden niet van lavendel etherische olie of eucalyptus etherische olie.
Spinnen : gebruikte theezakjes van muntthee neerleggen bij ramen en kieren waar zij naar binnen komen.
Mieren: peper strooien als een dijkje waar de mieren binnen komen. Zij kunnen dan het spoor van hun voorgangers niet meer oppakken en raken het spoor bijster. Mijn ervaring: we hadden mieren op het aanrecht. Na het schoonmaken meteen een dijkje van peper rond de ingang bij het raam gestrooid en buiten op de vensterbank. Uit voorzorg heb ik dit een paar dagen laten liggen en daarna opgeruimd. De mieren zijn nu, een paar jaar later nog niet terug gekeerd.

Fruitvliegjes: beetje zoete wijn in flesje met smalle opening of siroop met beetje water zetten.

Motten: lavendel etherische olie of ceder etherische olie
Of zakjes met gedroogde lavendel, thijm.
Stukjes cederhout tussen de wolkenkleding leggen of hangen.

Muggen: klamboe om het bed, ventilator, gemalen koffie verbranden als je buiten zit.

Om zelf muggenspray te maken kwam ik het volgende tegen wat alleen voor volwassenen bedoeld is: eerlijkheid halve wil hier wel aangeven dat ik dankzij het succes met de ventilator niet meer toe gekomen ben om deze muggenspray te proberen.
Mix van de volgende natuurlijke etherische olie: 3 druppels teatree, 8 dr lemongrass, 3 dr pepermunt, 8 dr citronella, mixen in 150 ml hamameliswater ( fijn voor de huid) of 1 el wodka en 135 ml goed gekookt water, erna goed schudden en dan is het klaar voor gebruik. Oh als je deze mix maakt dan is het wel belangrijk om het in een glazen flesje te gieten met spray kop of een speciale petfles bedoeld voor aromatherapie.
Andere natuurlijke etherische oliën ceder, eucalyptus, lavendel werken ook. Zelf heb ik goede ervaringen met Lavendel. Ik houd van de geur en ik heb altijd een flesje natuurlijke etherische olie in huis. 
Veel plezier met deze natuurlijke tips en nog een fijne zomer.

Maancirkel en The Rite of The Womb:

Aankomende zaterdag op 12 november 2017 organiseren Karin Kagenaar en ik opnieuw een dag voor vrouwen om bij elkaar te komen. In de middag starten we met The Rite of the Womb, wat een bijzondere blessing en healing is die we graag met jullie willen delen. In de baarmoeder slaan wij onbedoeld veel stress en angsten op, die zonder dat wij er ons van bewust hoeven zijn, ons hinderen. Door het te helen kunnen

  • relaties met vrouwen zoals je moeder en zussen en vriendinnen gemakkelijker worden, menstruatie of overgangsklachten kunnen verminderen,
  • je kunt je veiliger gaan voelen in jezelf.
  • ook hebben we gehoord van vrouwen die van keuze stress naar keuze maken ontwikkelden.
  • anderen waarbij de creativiteit toenam
  • zelfs een paar zwangerschappen zijn er gemeld bij vrouwen bij wie het niet allemaal vanzelfsprekend ging.

Door de heling kan de energie gaan stromen waardoor je beter in je vel gaat zitten en wat is er dan nog meer mogelijk?

Misschien heb je The Rite of the Womb bij ons ook al ervaren en kun jij net als wij er met een warm en blij gevoel op terug kijken. Misschien ken je ook vrouwen die hier graag aan willen deelnemen, aarzel dan niet en geef onze workshop door aan hen.

Na the Rite, delen we aansluitend een maancirkel. Een viering voor en door vrouwen. In een vrouwencirkel wordt in een veilige en respectvolle sfeer gehouden, geschikt voor vrouwen die

  • moeite hebben met het loslaten van gebeurtenissen in hun leven
  • blijven hangen in steeds herhalende patronen
  • kunnen worden getriggerd door een opmerking of gebeurtenis.
  • onrustiger zijn of slechter slapen rond volle maan

Dan kan het zijn dat het afgelopen weekend ook weer onrustiger was want toen stond de volle maan, de Jachtmaan aan de hemel.

De Jachtmaan werd vroeger zo genoemd omdat het in deze tijd mogelijk was om bij het licht van de heldere maan ‘s nachts te jagen op groot wild zoals bijvoorbeeld herten.
Tegenwoordig hoef jij niet zelf fysiek meer te jagen, maar merk op waar jij jouw emoties en aandacht op richt. Waar ben jij op gefocust? Misschien merk je zelfs dat je moeite hebt om dat te doen en blijf je in tweestrijd. Je wilt je leven veranderen maar de consequenties lijken zo groot dat je het niet allemaal kunt overzien.

Volle maan waarvan de energie nog een tijdje blijft aanhouden, kan ook effecten hebben op ons lichamelijk welzijn. Merk je misschien dat je onrust ervaart, of misschien zelfs heel slecht slaapt. Dan kun jij je afvragen wat er in je blijft roeren dat herkent wil worden? Wat kun jij nog niet volledig onder ogen zien? Misschien plopt er al meteen iets bij je op. Schrijf dat eens op en verdiep je er eens in.

Deze inzichten kunnen later goed van pas komen om verder te onderzoeken waar deze onrust vandaan komt.
Wat heb jij nodig om dit naar een hoger plan te brengen? Hoe zou het zijn als je deze energie kunt afgeven en het laten transformeren naar positieve energie?

Dan wil ik je van harte uitnodigen om naar onze maancirkel te komen klik hier voor details, waar wij je in een warme respectvolle sfeer verwelkomen.

:~”Waar vrouwen in een kring bij elkaar komen, wordt de wereld een beetje mooier“~:

Je bent van harte welkom.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 Reactie op Tips om op een natuurlijke manier insecten in en om het huis te behandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn leven mijn gezondheid

Een korte introductie van mijn manier van werken met Natuurgeneeskunde en met Engelen is inmiddels uitgezonden op RTL4 in Mijn leven mijn gezondheid